FLASHNET IoT platform - platforma Internet of Things (IoT)
Ce este IoT / Internet of Things / Internetul Lucrurilor?

Toate obiectele din jurul nostru pot fi conectate la sisteme informatice, schimbând informații pentru a ne oferi o viață mai bună. Obiectele de zi cu zi comunică între ele și pot fi citite, identificate, localizate sau controlate.

FLASHNET IoT platform_network
0
miliarde de dispozitive
conectate până în 2020
0
miliarde dolari
cheltuieli globale pâna în 2021
0
% din producători
folosesc deja tehnologia pentru a crește productivitatea
0
% creștere de productivitate
pentru companiile din distribuție
Cum funcționează Internet of Things?

Senzorii pot detecta aspecte ale lumii reale precum: temperatura, lumina, prezenta sau absența unor persoane sau obiecte

Comunicația se poate realiza prin WiFi, 3G sau prin noile tehnologii LPWA (LoRaWAN, Sigfox etc.)

Sistemele informatice (big data processing, machine learning) colectează şi interpretează aceste informații.

Actuatorii preiau comenzi din sistemele informatice și controlează dispozitive din jurul nostru.

Câteva exemple de utilizare pentru IoT

IoT se poate utiliza pentru aplicații simple, cum ar fi pornirea automată a aparatului de cafea dimineața sau reglarea temperaturii in casă, dar și pentru aplicații destinate companiilor sau chiar orașelor inteligente.

Iluminat inteligent

Supravegherea și gestionarea inteligentă a traficului rutier

Gestionarea temperaturii și iluminării din clădiri

Electrocasnice inteligente

Monitorizarea și optimizarea consumului de energie electrică

Monitorizarea semnelor vitale pentru pacienți

Optimizarea proceselor în agricultura și zootehnie

Procese industriale și logistice

Alte domenii de activitate, limitate doar de imaginație

Ce este FLASHNET IoT platform?

Cel mai scurt drum de la idee la un business IoT, prin asigurarea accesului oricarei aplicatii la multiple infrastructuri de comunicatie specifice: LoRaWAN, SigFox, NB-IoT sau GSM. Vă puteți concentra pe idee, business și interfața pentru utilizatori, nu pe tehnici complexe și probleme de integrare a comunicării.

Arhitectura FLASHNET IoT platform

Interoperabilitate între dispozitivul hardware și interfața pentru utilizator, compatibilă cu toate tehnologiile de comunicații IoT disponibile.

arhitectura FLASHNET IoT platform
Tehnologii de comunicare deja integrate în platformă

În funcție de particularitățile specifice proiectului sau de acoperirea rețelelor existente puteți opta pentru o tehnologie sau un mix de tehnologii de comunicare, crescând astfel viteza de implementare a ideilor și proiectelor, un avantaj important într-un domeniu atât de dinamic.

LonWorks® (by Echelon) este o tehnologie de comunicații care folosește cablurile de alimentare cu energie pentru a primi date și a trimite comenzi.

LoRaWAN™ (Long Range Wide Area Network) este o tehnologie de comunicații RF pe arii extinse și cu un consum mic de energie, creată pentru implementarea aplicațiilor de tip IoT.

NB-IoT (Narrow-Band IoT) este o tehnologie de comunicații în bandă ultra-scurtă pe care operatorii de telefonie au dezvoltat-o special pentru aplicații de tip IoT care necesită un consum mic de energie.

Sigfox este o tehnologie de tip celular care asigură comunicații de volum scăzut dar cu un consum mic de energie pentru aplicații de tip IoT si M2M.

LTE-M este un standard de comunicații LPWA (low power wide area) lansat de 3GPP pentru aplicații de tip IoT care coexistă pe aceleași echipamente cu rețelele 2G, 3G, and 4G și beneficiază de aceleași nivem înalt de securitate.

GSM – binecunoscutul standard de comunicare celulară cu acoperire pentru mai bine de 90% din populația lumii, în cele mai îndepărtate zone geografice.

Kit de dezvoltare LoRaWAN™

O variantă simplă, kit-ul nostru de dezvoltare bazat pe input digital te poate ajuta sa dezvolți și mai rapid proiectul.

  • 4 intrări pentru senzori
  • implementat pentru tehnologia LoRaWAN™
Evenimente: